Ofte stillede spørgsmål vedr. Fibernet til Elsegårde og omegn

Elsegårde Bylaug har det sidste års tid arbejdet på at få Fibernet til landsbyen og de omkringligende områder.

Da Bylauget ikke har sin egen hjemmeside, er der blevet lavet denne lille underside på vandværkets hjemmeside med information og svar på de mest almindelig spørgsmål.

Pr. den 24. november mangler der kun 6 husstande for at Fibernettet kan komme til området.

Q: Hvorfor arbejder Bylauget på at etablere Fibernet i Elsegårde og omegn?

A: Elsegårde Bylaug er overbevist om, at Fibernet er et af de vigtigste områder at satse på i forhold til f.eks. hussalg og bosætning i området, samt livskvalitet for borgerne. Det gælder om at fremtidssikre lokalområdet.

Q: Hvorfor er det en god ide at vi i Elsegårde og omegn får Fibernet?

A: Internet via kobberkabler kan ganske enkelt ikke længere følge med udviklingen og rykker vi ikke nu og arbejder aktivt for at få Fibernet til Elsegårde så frygter vi, at Elsegårde bliver en del af det digitale og infrastruktur mæssige B-hold og det vil have negative følger for byens nuværende borgere og virksomheder og samtidig være et væsentligt negativt element i den fremtidige fra- og tilflytning til byen.

Ejendomsmæglere vurder, at Fibernet til boligen vil betyde en stigning i forhold til en vurdering af salgsprisen og samtidig melder de, at boligen kan være lettere at sælge.

Fibernet er med til at fremtidssikre din bolig – og bidrager dermed positivt til værdien af den. Høj bredbåndshastighed er et vigtigt parameter for mange, som er på udkig efter en ny bolig, så derfor kan du se fibernet som en opgradering af hele din bolig.

Med Fibernet får du hastighedsgaranti på din internetforbindelse. Det er en garanti, som sikrer, at du – som minimum – altid får den bestilte hastighed på dit internet. Og den garanti gælder også selvom du bruger forbindelsen til at se tv samtidig.

En af fibernettets største fordele er den høje kapacitet, der giver nærmest ubegrænsede muligheder. Og med fibernet, kan hele familien derfor både være på nettet og se fjernsyn på samme tid – uden at det går udover oplevelsen og hastigheden.

Fibernet fra Fibia er af de danske internetkunder igen i år blevet kåret som Danmarks bedste bredbånd – det er fjerde år i træk.

Q: Har jeg ikke fibernet i dag?

A: Nej, alle ejendomme i Elsegårde og omegn har i dag internet via den efterhånden flere hundrede år gamle kobber teknologi.

Q: Hvad koster det at blive tilsluttet Fibernet?

A: Det er faktisk ikke så dyrt. Bylauget har sammen med Fibia lavet en pakke som alle kan tilmelde sig hvor de maksimalt binder sig for en 6 måneders periode. Prisen er kun 1.634,- for tilslutning til Fibernet (1 x 500 kr.) og hurtigt internet i 6 måneder (3 x 99,- + 3 x 279,-). Ønsker man at fortsætte som kunde hos Fibia, så vil prisen efter de første 6 måneder være 279 kr./mdr. for efterfølgende måneder. Ovennævnte pris er for en 50/50 Mbit forbindelse. 

Nuværende listepriser for forskellige hastigheder:

15/15 Mbit/s – 219,- pr. md.

50/50 Mbit/s – 279,- pr. md.

75/75 Mbit/s – 339,- pr. md.

100/100 Mbit/s – 399,- pr. md.

250/250 Mbit/s – 499,- pr. md.

500/500 Mbit/s – 999 pr. md.

Waoo! Fritid – 50/50 Mbit/s – 199,- pr. md.

Q: Kan jeg benytte den nye Boligjobordning til fradrag?

A: Ja, Regeringen har d. 6. november 2015 indgået aftale med Dansk Folkeparti, SF og Alternativet omkring ny boligjobordning for 2016 og 2017. Som noget nyt er det muligt at få et fradrag på 12.000 kroner per person for håndværksydelser ved tilslutning til Fibernet.

Q: Hvis jeg tilmelder min husstand, hvornår skal jeg så betale for tilmeldingen?

A: Dette er den sidste omgang for at tilmelde sig, hvis det lykkes at få de sidste 13 tilmeldinger, bekræfter Fibia jeres tilmelding og de begynder at planlægge hele projektet. I skal først betale når og hvis I bliver tilsluttet Fibernet.

Q: Hurtigt og stabilt internet, er det ikke kun vigtigt for de unge?

A: Hurtigt og stabilt internet er vigtigt for alle – ældre som unge. Internet via Fiber giver hurtigere og mere stabilt internet, hvilket f.eks. er meget vigtigt i forbindelse med telemedicin og borgerservice, men det vil også give nye muligheder indenfor f.eks. streaming af film og spil på internettet.

Q: Hvor mange kræver det at der tilslutter sig før Fibia starter på etablering af Fibernet i Elsegårde?

A: Fibia har regnet på opgaven og sammen med Bylauget kortlagt et område som dækker Mariendalsvej, Elsegårde by og Blushøjvej med i alt ca. 80 husstande og for at økonomien skal hænge sammen, så kræver det, at min. 50% af disse husstande (40) vælger at blive tilsluttet det nye Fibernet.

Q: Kan jeg ikke bare vente med at tilmelde mig senere når Fibernet er etableret?

A: Er der for mange husstande som tænker, at de altid senere kan blive tilsluttet Fibernet, så bliver projektet slet IKKE til noget og Elsegårde vil så ikke få Fibernet. Skulle det ske, så må Elsegårde indstille sig på, at udviklingen i hastig fart kører forbi vores område og at chancen for at etablere Fibernet senere måske først vil vise sig igen om 10+ år, da der skal have været en vis udskiftning i husstandende.

Fibia har lavet en kampagne i forbindelse med etableringen, det betyder at man får tilbud på etableringsomkostningerne, når de nu alligevel er i området for at grave. Efter denne kampagne kan etableringsomkostningerne være meget højere end kr. 500,-

Q: Skal man også have TV gennem Fibia eller Waoo!?

A: Der er intet krav om at man flytter TV med over til Fibia og man kan derfor fortsætte med at have TV som i dag. Fibia kan dog via Waoo! tilbyde et stort udvalg af TV pakker og –kanaler til attraktive priser som man kan sammensætte lige som man har behov for.

Q: Er jeg ikke tvunget til at bruge den internet eller TV udbyder jeg har i dag?

A: Har man i dag internet eller TV via en anden udbyder, så er man ikke længere tvunget til at beholde denne udbyder, da det pr. januar 2014 ved lov blev vedtaget, at TV og internet udbydere ikke kan binde husstande for længere perioder end 6 måneder; det gælder også husstande fra tidligere fællesantenneforeninger.

Q: Kan jeg bruge min nuværende computer / Tablet / Mobiltelefon?

A: Ja, at man skifter til at have internet via et hurtigt og stabilt Fibernet ændre ikke på noget i forhold til hvordan du kan bruge det. Du kan fortsætte med at bruge den samme computer eller Tablet eller Mobiltelefon som du altid har brugt – du skal dog nok være indstillet på, at det vil føles noget hurtigere. Fibernettet bliver leveret via en boks med indbygget WiFi, så flere enheder kan være komplet på internet trådløst samtidig.

Q: Hvornår er sidste frist for tilmelding til Fibernet?

A: Aller aller sidste frist for tilmelding er den 29. november 2015. Her efter opgør Fibia alle tilslutninger og melder tilbage om vi har nået de nødvendige tilmeldinger for at projektet kan blive en realitet.

Q: Hvis vi får nok tilmeldinger, hvornår starter Fibia så med at grave Fibernet ned?

A: Det kommer lidt an på vejret, men vi skal nok forvente, at hvis vi når det nødvendige antal tilmeldinger, så starter Fibia en gang i foråret og med lidt held, så har Elsegårde og omegn Fibernet inden sommerferien.

Tilmeld dig til Nikolaj Pedersen  T: 7222 6273  E: npe@fibia.dk